Nattorienterings SM i vårt område

Vi har fått äran att få vara en dal av Nattorienterings SM i området.
Dom kommer att få använda våran föreningslokal under detta event, och självklart har både vi i föreningen samt arrangören tagit hänsyn till COVID-19 restriktionerna så detta kan ske i ett smitt säkers sätt.

Mer information kommer att komma närmare eventet start den 16/4 – 17/4.
För att hitta mer information nu, hänvisar vi till följande hemsida.
https://www.svenskorientering.se/Distrikt/stockholmsorienteringsforbund/Natt-SM2021/

Rester från trädfällning

Det finns en del rester kvar från trädfällningen den Dec 2020.
Om man vill så kan man ta hem resterna och klyva upp på egen hand.

Om man inte har en klyv så finns det flertal ställen i Åkersberga där man kan hyra en.

Med Vänliga Hälsningar
Styrelsen

Extra insatt jakt på vildsvin onsdag 6/1-2021

På onsdag (trettondagen) 6/1 kommer vi på förmiddagen att ha en extrainsatt jakt på vildsvin i Trastsjöskogen/Grandalen.
Jakten sker med lösa hundar.Om du hade tänkt motionera, promenera, rasta din hund, cykla MTB eller utföra någon annan aktivitet är vi tacksamma om du kunde välja ett annat skogsområde just denna förmiddag.
Vi kör igång 08.00 och räknar med att vara klara vid ca 12.00.Österåker-Vaxholms jaktvårdskrets samarbetar med Österåkers kommun i viltvårdsfrågor, och jakten på söndag syftar till att begränsa vildsvinsstammen i närhet till Åkersbergas centralort.Eftersom det kommer många frågor kring detta:Enligt nuvarande regelverk är det inte tillåtet för privatpersoner att sälja eller skänka bort vildsvinskött.
Vi har därför inga som helst möjligheter att sälja kött.Då skjutna vildsvin tillfaller, och tas om hand av, den enskilda skytten har vi heller inte möjlighet att ge bort eller sälja slaktrester för användning till hundmat.